TESTY INTOLERANCE POTRAVIN

S výsledky testů potravinové intolerance se Ti do ruky dostává možnost podílet se aktivně na podpoře Tvého zdraví.  

Potravinová intolerance bývá příčinou řady trávicích problémů, chronických zánětů, vyrážek, alergií, ekzémů, depresí, oslabení organismu i jiných nepříjemných a vleklých obtíží.

Řešení zdravotních potíží, se kterými si už nevíš rady, přitom může být jednoduché!

Správně nastavená protizánětlivá strava tě zbaví potíží a vrátí tě zpět do normálního života. Pomůže ve tvém těle nastolit pořádek a vypořádat se s problémy, které zbytečně ničí tvé zdraví, krásu i psychickou pohodu. Působí navíc i jako prevence civilizačních chorob či podpora při řešení mnohých onemocnění.

Testy potravinové intolerance jsou základem nutričního poradenství, jelikož prozradí, jakým potravinám je třeba se na nějakou dobu vyhnout a které naopak můžeš konzumovat bez obav.

Vynecháním prozánětlivých potravin umožníš tělu stabilizovat všechny jeho funkce a dostat se opět do formy a psychické pohody.

Zdravotní potíže, které nejčastěji souvisí s intolerancí

Bolesti hlavy, únava, slzící a svědící oči, senná rýma, astma, opakovaná nachlazení, záněty mandlí a středního ucha, plný nos, zánět nosních a čelních dutin, vyrážky – doprovázené svěděním kůže nebo bez svědění (neurodermitis, ekzémy, lupénka), zánětlivé klouby, žaludeční a střevní vředy a jejich záněty, zažívací potíže – nadýmání, pocit plnosti, nafouklé břicho, krkání, nepravidelná stolice, ...

VYBERTE SI VARIANTU, KTERÁ VÁM SEDNE NEJLÉPE

Ve své praxi využívám velmi účinné testy potravinové intolerance PRO IMMUN M, které jsou založeny na principu CELLSYMBIOSIS THERAPY podle jedinečného konceptu MUDr. Heinrichera KREMERA.

PRO IMMUN M

0

Komplexní test potravinové intolerance

Komplexní test Pro Immun M® nabízí zjištění imunitní reakce organismu na 270 potravin. Jedná se o největší možný test zahrnující maximální možné množství testovaných potravin a kompletní dokumentaci. Pro nutriční terapii je tato varianta testu nejvhodnější, jelikož nabízí více alternativ k vyloučeným potravin. Je tudíž možné sestavit plnohodnotný a pestrý jídelníček, čímž se celá terapie oproti předchozím testům usnadňuje a zefektivňuje.

PRO IMMUN M

0

Standardní test potravinové intolerance

Standartní test Pro Immun M® odhaluje přítomnost imunitní reakce na 181 potravin typických pro středoevropskou a středomořskou kuchyni. Množství testovaných potravin je dostačující pro sestavení plnohodnotného jídelníčku s ohledem na pravidla protizánětlivé diety. Je však nutno počítat s tím, že veškeré potraviny, které nejsou v testu zahrnuty, je z jídelníčku nutné po dobu terapie vyloučit. Není totiž známo, jak na tyto potraviny organismus reaguje a jejich konzumace by ohrožovala úspěch celé terapie. Postup terapie na základě tohoto testu může být pro uživatele méně komfortní než v případě komplexního testu.

PRO IMMUN M

0

Základní test potravinové intolerance

Základní test potravinové intolerance zjišťuje reakci imunitního systému na 91 základních potravin středoevropské kuchyně. Vzhledem k úzké škále testovaných potravin je test vhodný spíše pro děti, které ještě nemají tak pestrý jídelníček nebo pro kontrolní testování. Jako základ nutriční terapie dospělého člověka není základní test dostačující.  Z terapeutického hlediska je totiž třeba, kromě potravin na něž je zjištěna reakce, omezit také všechny potraviny netestované potraviny. Jídelníček z tak malého počtu potravin by nebyl dostatečně pestrý. Výsledky proto neobsahují individuální nutriční doporučení ani rotační plán.

PRO IMMUN M

0

Kontrolní test potravinové intolerance

Kontrolní test Pro Immun M zjišťuje reakci imunitního systému na 44 základních potravin.  Využívá se pro kontrolní ověření stabilizace organismu po dokončení terapie protizánětlivou stravou. Jedná se o základní test určený především pro potřeby terapeuta. Test nezahrnuje nutriční doporučení a na základě jeho výsledků nelze nastavit protizánětlivou dietu.

Kontrolní test
7 000 Kč
44 testovaných potravin
souhrnný výstup
Základní test
11 000 Kč
91 testovaných potravin
souhrnný výstup
Standardní test
13 000Kč
181 testovaných potravin
souhrnný výstup
rotační plán
VIP balíček
20 000 Kč
komplexní test + měsíční péče o mikrobiom
souhrnný výstup
rotační plán
doplňky pro obnovu mikrobiomu

POZOR: Výstup z testů intolerance potravin vám bude sloužit mnoho let. Bez znalosti konkrétních potravin, které ve vašem organismu spouští obranné imunitní reakce, je téměř nemožné zajistit si dlouhotrvající zdraví a vitalitu. Dodržování jakkoli zdravého jídelníčku, byl-li sestaven bez ohledu na "dráždivé" potraviny, může naprosto pozbýt svůj smysl.

PROČ TESTOVAT INTOLERANCI POTRAVIN?

Je vědecky dokázáno, že příčinou každé nemoci, je zánět. Stojí za všemi nemocemi jako je Crohnova choroba, ulcerozní colitida,  roztroušená skleróza, nádorové onemocnění, artritida, revma, migrény, lupénka…. Ale i za lehčími zdravotními potížemi, jako jsou obyčejné bolesti hlavy, trávicí potíže, nevolnost, únava, deprese… Zkrátka příčinou všech zdravotních potíží je vždy zánět.

Více

Představ si, že máš klasickou okamžitou alergii například na jablko. V momentě, kdy se do jablka zakousneš, zaktivuje se imunitní systém a snaží se alergen, v tomto případě potravinovou složku, z těla eliminovat. Podstatou celého procesu je zánět a příznaky se začnou objevovat téměř okamžitě. Pokud je reakce mírnější, začne tě svědit jazyk, začneš pšikat, může se ti udělat vyrážka...a čím je reakce silnější, tím jsou projevy vážnější. Jedná se o alergickou reakci typu I, zprostředkovanou IgE imunoglobuliny.

Této viditelné reakce si okamžitě všimneš, je ti jasné, co jí způsobilo a dobrovolně si stejný alergen znovu nedáš. Jen blázen by konzumoval něco – v tomto případě jablko - co tělu evidentně nesvědčí.

O ALERGICKÉ REAKCI NEMUSÍŠ ANI VĚDĚT!

Ale pozor, podobné destruktivní procesy se v reakci na konkrétní potravinu možná objevují uvnitř tvého organismu denodenně a ty o tom ani nevíš!

V takovém případě hovoříme o opožděné alergické reakci typu III zprostředkované imunoglobuliny IgG, kterou pro  zjednodušení nazýváme potravinovou intolerancí.

CO SE V TĚLE PŘI INTOLERANCI DĚJE?

Vraťme se pro názornost zpět k jablku. Po konzumaci jablka si v tomto případě ničeho nevšimneš. Ale imunitní systém po nějaké době začne reagovat stejně jako u běžné okamžité alergie, tedy vznikem zánětu. Vylučuje histamin, dochází k otokům, dráždění a narušení celistvosti střevní sliznice. Jedná se vlastně o hysterickou reakci imunitního systému na látku, která našemu organismu není vlastně nebezpečná, ale je chybně identifikována jako hrozba.

INTOLERANCI SI MŮŽEME "VYPĚSTOVAT"

Málokdo si uvědomuje, že alergické reakce na potraviny si může sám "vypěstovat" konzumací jednostranné stravy. Není-li naše strava pestrá, a my pravidelně několikrát do týdne nebo dokonce několikrát denně jíme ty stejné potraviny, pak se alergie stává aktuálním  tématem.

CO PŘESNĚ SE TESTUJE?

Test potravinové intolerance Pro Immun M posuzuje reakci našeho imunitního systému na konkrétní potraviny. Tímto testem je možné odhalit nežádoucí odezvy těla na 90, 180 a 270 druhů potravin. Test vyhodnocuje imunitní reakce typu III zprostředkované IgG imunoglobuliny. Tyto reakce se objevují nejdříve za 4 až 72 hodin po příjmu potravy! Proto je velice obtížné, až nemožné, aby si člověk sám spojil nezvyklé projevy organismu s konkrétní potravinou.

 

JAK TESTOVÁNÍ FUNGUJE?

Jedná se o exaktní laboratorní analýzu tvé vlastní krve. Vzorek je zpracován a vyhodnocen odborníky v německé laboratoři a ty získáš výsledky odpovídající aktuálnímu stavu organismu spolu s konkrétním na míru připraveným dietním plánem. Tyto výsledky jsou jednoznačné, nezpochybnitelné a dosáhneš díky nim požadovaných výsledků.

Více

Vynecháním potravin, na které tvé tělo reaguje negativně, zajistíš optimální fungování celého organismu. To znamená, že zabráníš opětovnému vznikání zánětu, střeva se znovu osídlí zdraví prospěšnou mikroflórou, střevní sliznice se začne regenerovat,  imunitní systém se stabilizuje, obnoví se tvá energie, nastartují se samouzdravovací procesy a přirozeně se dostaneš na svou optimální váhu.  Vše prostě začne opět fungovat, tak jak má.

Opakovaný příjem potravin, na které náš organismus reaguje intolerancí, způsobuje dráždění střevní sliznice, dysbiózu střevní mikroflóry a následný vznik zánětlivých ložisek. To, že nenápadně vznikající chronické záněty hrají významnou roli při vzniku civilizačních chorob, je dnes již vědecky potvrzeným faktem. Zánětlivé procesy probíhají v těle často několik let či dokonce desetiletí, aniž bychom o nich věděli, a ve stáří mohou vést k vážným degenerativním onemocněním

CÍL TESTOVÁNÍ POTRAVINOVÉ INTOLERANCE?

Hlavním cílem testů potravinové intolerance je odhalit konkrétní potraviny, které by v těle klienta mohly být zodpovědné za vznik a šíření chronických zánětlivých procesů. Organismus po jejich vynechání získá prostor k odpočinku a stabilizaci všech funkcí. Tělesná energie a imunitní systém nejsou totiž nadále zatěžovány zneškodňováním škodlivých potravin.

Více

Protizánětlivou stravu nastavenou na zádkladě výsledků testů potravinové intolerance považuji za základ nutričního poradenství. Ve většině případů nemá smysl pracovat na jakkoli zdravém jídelníčku a úpravě životního stylu, pokud do těla stále dodáváš potraviny vyvolávající zánět. Jinými slovy:

Je zbytečné hasit hořící les vodou, pokud do žhavých uhlíků posléze nalijeme benzín.

Je zbytečné hasit hořící les vodou, pokud do žhavých uhlíků posléze nalijeme benzín.

CO PŘINESLY VÝSLEDKY TESTŮ OSTATNÍM?

Logistiku ohledně nákupů a vaření jsem zvládla během prvních týdnů. A výsledek stojí opravdu za to! Můj muž vypadá báječné a i moje štíhlé tělo vyhlíží neočekávaně lépe. Cítíme se oba skvěle. Nemáme chuť na sladké ani jiné neřesti. V bříšku stále jako v pokojíčku. Chuť do života, energie a vůbec všechno kolem je na MAX. „Takže Hani, velká poklona, velké díky a doporučuji všem!!!“

Šárka Zmátlíkováspisovatelka

Můj jídelníček? Kachny, husy, husí sádlo, spousta sladkého ovoce a přes 10 kilo dole 🙂 Z výsledků testů jsem nejprve moc nadšená nebyla, protože jsem měla pozitivní reakci na 70 z 270 testovaných potravin. Počáteční abstinenční krize po vysazení lepku a cukru z potravy je však dávno za mnou a nyní se již jen těším z výsledků mého mnohaměsíčního snažení. Zhubla jsem přes 10 kilo, i v ordinaci lékařů mám normální krevní tlak, dle EKG se mi snížila tepová frekvence, již mi nekrvácí dásně, vyhladila se mi pleť, zlepšila se mi kvalita vlasů a nehtů a cítím se báječně.

Andrea Klempířováspolečnost E.ON

Ze začátku to bylo trošku horší, protože jsem musel hodně měnit jídelníček. V té době jsem měl málo energie, vždycky přes zimu jsem byl takovej nachcípanej, měl jsem rýmu a podobně... To se mi všechno zlepšilo. Regeneraci, tu má teď opravdu na výbornou...

Adam Polášekprofesionální lední hokejista