Tipy na silné antioxidanty pro podporu imunity

Aktuálně je u nás chřipková epidemie na vrcholu. Jsme teď v období, kdy naše obranyschopnost dostává pěkně zabrat a je potřeba ji vhodnými způsoby podpořit: správnou stravou včetně vhodných doplňků stravy, důslednou hygienou, odpočinkem.

Například o zázračných účincích vitamínu C v dobách nachlazení jsem se již několikrát zmiňovalaVitamín C má v našem organismu dvě základní funkce – podporu imunity stabilizaci naší psychiky. V našem imunitním systému je nepřítelem všech původců chorob, parazitů, bakterií, mikrobů, ale především volných radikálů. Více o vitamínu C čtěte zde.

V dnešním článku se podíváme na další a méně známé, za to mocné antioxidanty, které nám pomůžou s imunitou taktéž. Pusťme se do toho!

zazvor

ZÁZVOR

Kdo by neměl rád zázvor, tohoto skvělého pomocníka v boji proti typickým zimním nemocem? Takový zázvorový čaj perfektně zahřeje a dodá tělu velmi prospěšné látky.

Zázvor má především antibakteriální a protizánětlivé účinky, proto se skvěle hodí při léčbě rýmy a chřipky. Kromě toho působí proti parazitům ve střevním traktu, žaludečním vředům, nevolnosti či osteoartritidě a revmatické artritidě.

BRUSINKY

Brusinky jsou podobně jako borůvky silným antioxidantem, obsahují vysoké množství vitamínu C a E, které pomáhají významně zlepšovat obranyschopnost organismu.

Kromě toho se využívají pro podporu léčby při nádorových onemocněních a hlavně při léčbě infekcí močových cest. Látky obsažené v brusinkách totiž brání bakteriím v močové trubici, aby se zachytily na sliznici trubice. Bakterie přímo neničí, ale zabraňují tím vzniku zánětlivých reakcí a bakterie mohou být takto vyloučeny z těla ven. Tento účinek se potvrzuje i u antibioticky rezistentních kmenů.

brusinky

KOŠŤÁLOVÁ ZELENINA

Léčivé účinky košťálové zeleniny byly známé již v době Antiky, první zmínky o jejím pěstování jsou dochovány z let 600 př. n. l. Obsahuje významné antioxidanty, vitamíny A, C, E, beta-karoten, chrom, vápník, kalium, železo, měď, hořčík, mangan, síran a vlákninu.

ZELENÝ ČAJ

Extrakt ze zeleného čaje může v dobách nachlazení a oslabené imunity také významně pomoci. Je známý pro své anti-oxidativní a imunitu podporující účinky. Například snižuje riziko onemocnění jater rakovinou a záněty, snižuje tlak u hypertoniků, snižuje hladinu cholesterolu. Naopak zvyšuje bazální metabolismus a spalování tuků, podporuje mozkovou činnost a vyznačuje se anti-aging efektem.

GINKGO BILOBA

Zde již přecházíme na méně známé pomocníky, které jsou rovněž velmi bohaté na antioxidanty a polyfenoly. Ginkgo Biloba je jeden z nejstarších druhů stromů – asi 150 miliónů let starý. Díky vysokému obsahu polyfenolů disponuje značnou odolností proti znečištění ovzduší, nízkým teplotám, virům, plísním, insektům i ohni.

Známá je historka, že strom Ginkgo Biloba přežil i atomový výbuch v Hirošimě v roce 1945. 

Nejdůležitější jsou jeho účinky na nervový systém a i podle WHO je doporučován při Alzheimerově chorobě jako lék. Rovněž zlepšuje krátkodobou paměť a schopnost učení se, dlouhodobá paměť není podáváním extraktu ovlivněna.

ginkgo biloba

INDICKÝ ANGREŠT (ALMA- BEEREN)

Indický angrešt je již 5000 let nedílnou součástí tradiční ajurvédické medicíny (ajurvéda).

Extrakt z indického angreštu obsahuje vysoké množství vitamínu C a taniny, které tento vitamín stabilizují. Dále obsahuje SOD (superoxiddismutase) – silný antioxidant, který inhibuje volné radikály. Kromě velkého množství polyfenolů dále obsahuje beta-karoten, železo, kalcium, kalium, pektiny a vitamín E.

ROZCHODNICE RŮŽOVÁ (RHODIOLA ROSEA)

V přírodní medicíně se používá tato rostlina při nemocech spojených s procesem stárnutí, dále při menstruačních anomálií, při potížích v období menopauzy, na podporu psychické a fyzické aktivity, podporuje činnost nervové soustavy a je užitečná při hormonálních poruchách, poruchách jaterního metabolismu a mnoho dalších onemocněních.

ASTAXANTHIN

Je to červený pigment raků a měkkýšů, lososa a růžových plameňáků. Je o něm známo, že je vysoce aktivní karotenoidní antioxidant, účinnější než beta-karoten. Z tohoto důvodu nejen posiluje imunitu a obranyschopnost organismu, ale také je účinný při ochraně citlivé mitochondriální membrány a její regenerace. Kromě prevence a léčby neurodegenerativních procesů a kardiovaskulárních onemocnění rovněž chrání pokožku a vlasy před UV zářením.

EXTRAKT Z MLADÉ PŠENICE

Extrakt se vyrábí z mladých klasů pšenice těsně před tvorbou prvních uzlíků. V této fázi růstu obsahuje „pšeničná tráva“ nejvíce účinných a zdraví prospěšných látek:

  • vitamíny B1, B2, B3, B6, B12 a B17
  • vitamín C, karoten, vitamín E – silné antioxidanty
  • množství vápníku je vyšší než v kravském mléce a je lépe vstřebatelný
  • železa obsahuje 5x více než špenát
  • důležitý je obsah vitamínu K a kyseliny listové
  • extrakt obsahuje 18 důležitých aminokyselin z toho 8 esenciálních
  • obsahuje veškeré důležité minerály a stopové prvky
  • se 70% obsahu chlorofylu patří mezi šampióny „lapačů světla“
  • chlorofyl má podobnou strukturu jako hemoglobin a podporuje jeho tvorbu
  • společně s enzymy, obsaženými v extraktu, podporuje chlorofyl přirozenou funkci buněk a jejich regeneraci

Extrakty z těchto potravin a rostlin obsahuje produkt Pro Sirtusan z našeho eshopu

Extrakty z daných potravin jsou účinnější než celé potraviny, ve formě přírodních doplňků stravy se jejich účinek znásobuje.

Pro Sirtusan od TISSO s extraktem z křídlatky japonské obsahuje resveratrol a další rozmanité druhy přírodních látek bohaté na polyfenoly. Obsažené látky podporují funkci mitochondrií, jejich výkonnost a funkčnost. Rovněž pomáhají nastartovat metabolismus jako základ pro zdravé hubnutí a pozitivně ovlivňují naši imunitu, mozkovou činnost a dlouhověkost.

 

pro sirtusan doplněk stravy s resveratrolem a polyfenoly a antioxidanty